Kakao Yağı Nedir Faydaları Nelerdir - Kuru Cilt Bakımı

Kakao Yağı Nedir Faydaları Nelerdir

Kakao Yağı Nedir?

Kakao yağı, kakao çekirdeğinden ekstrakte edilen bir bitkisel yağ türüdür. Kakao yağı, şuan dünya çapında bir çok ürün içeriğinde kullanılan popüler bir maddedir. Kozmetik, merhem ve bazı ilaçlar dahil olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Kakao çekirdeğinin güçlü lezzeti ve aroması nedeniyle, kakao yağı da çok benzer bir tat ve kokuya sahip olmaktadır. Yenilebilir bir üründür fakat çok yüksek kaloriye sahip olduğu için bol miktarda tüketildiğinde obeziteye katkıda bulunabileceğinin farkında olun. Kakao yağının diğer en önemli özelliklerinden birisi ise, diğer yağlarla karşılaştırıldığında raf ömrünün daha uzun olmasıdır. 2-5 yıl arasında saklama talimatlarına uyulduğu sürece bozulmayacak bir yağdır.

 

Kakao Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Yaşlanmayı önler

Kakao yağının bu kadar değerli olmasının sebeplerinden biriside, oleik asit, palmitik asit ve stearik asit gibi güçlü antioksidan bileşenleri yüksek derecede bulunduruyor olmasıdır. Bunlar teknik olarak asit olmalarına rağmen vücudumuz için oldukça faydalıdırlar ve ciltte özellikle vücuttaki serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olurlar. Oksidatif stres oluşumunu azaltarak kırışıklıklar ve yaşlanmaya dair belirtileri  azaltmaya yardımcı olur.

 

Yara izlerinin geçirilmesine yardımcı olur

Kakao yağı ile ilgili yapılan araştırmalar, aynı zamanda kakao yağının ciltteki izlerin görünümünü azalttığını ve genel cilt sağlığının yükselmesine yardımcı olduğunu gösterdi.

 

Saç bakımında kullanılabilir

Kakao yağı hem içerisinde ki güçlü besin maddelerinden dolayı hem de güçlü bir nemlendirici özelliğinin olmasından dolayı saçınız için en doğal ve sağlıklı bakım ürünüdür.kepek problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. saçı ve saç derisini beslediği için daha sağlıklı kıl köklerinin oluşumunu sağlar ve bu da saç dökülmesini azaltır. Düzenli kullanımda erkek tipi kelliğin durdurulmasını destekler.

 

Cilt bakımınızda kullanılabilir

Kakao yağının antioksidan nitelikleri kesinlikle yaşlanmanın en belirgin işaretlerini ortadan kaldırır. Kakao yağı ayrıca cildi dış etken maddelerden de korur. Antioksidanlar ve yararlı organik moleküller cildi tahriş veya zarar verebilecek çevresel, iç ve dış etkenlerden korur. Tüm bunların yanında ayrıca güçlü bir nemlendirici özelliği de bulunmaktadır. Böylelikle kakao yağı, cildinizi besleyip, nemlendirirken hem de çevresel faktörlerden korumuş olur.

 

İltihaplanmayı azaltır

Kakao yağında ki yağ asitleri ve antioksidanların zengin karışımı, cildin iltihaplanmasını azaltmak isteyen insanlar için ideal bir seçimdir. Sedef hastalığı, egzama, kızarıklık veya kaşıntıyla ortaya çıkan vücutta oluşan diğer iltihap türleri için kullanıldığında hızlı ve güzel bir rahatlatıcı etki vermektedir. Çoğu insan ağrı kesici yönü yüzünden de kakao yağını kullanmaktadır.

 

 

Yorum Eklemek İster misin?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.